UV MENTES BARNULÁS

 

UV MENTES BARNULÁS by Tanity / NORVELL

EGÉSZSÉGES BRONZBARNA BŐR AZ ÉV MINDEN NAPJÁN!

alt

AZ UV mentes barnulás, egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ez által alakul ki a természetes gyönyörű barna bőr. 

A DHA egy cukorrépából vagy nádcukorból kinyerhető természetes anyag, egy monoszaharid fajta (cukorszármazék). A DHA-t a glukóz alternatívájaként diabeteszes (cukorbeteg) betegek kezelésére használták és véletlenül derült ki bőrbarnító hatása. A DHA egy glicerinből nyert cukor, ami az emberi anyagcserében is jelen van. Hasonló folyamat játszódik le, amikor egy almát kettévágunk és a levegővel érintkező rész, órák alatt bebarnul.

A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.

A barnító oldatban található kozmetikai bronzosítónak köszönhetően, a barna szín bár azonnal látható, de a DHA csak a kezelést követő kb. 2-3 óra múlva kezd el „dolgozni” a bőrön, a barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Ebben az időszakban fontos, hogy ne izzadjon a bőröd és ne érje víz! A kezelést érdemes az esti órákra időzíteni!

A Norvell ONE oldatával a barnulási idő gyorsabb, ez az oldat óránként egyre barnább eredményt tesz lehetővé. (maximum 4 órán át tart a folyamat)

A NORVELL barnító oldatok amit a bőrre egyenletesen viszünk fel egy gép segítségével nem festékek! Természetes bőrápoló összetevőket tartalmaznak!

8-10 órás hatóidejű oldatok:

 

1. Premium Sunless Solution barnító oldat összetevői: DHA (speciális cukorszármazék), Erythrulose, Aloe vera, vitamin koplex (A, C, E) réz, koffein, Firmaderm (bőrfeszesítő), Panthenol (B5 vit), Citric Acid (citromsav: mely ideális pórusösszehúzó, hozzájárul a bőr PH értékenek egyensúlyban tartásához) és Caramel (kozmetikai bronzosító, az azonnali látvány miatt került az oldatba, melyet a hatóidő letelte után, tusolás során lemosunk a bőrünkről.)

2. Premium Organic Solution barnító oldat összetevői: DHA, Aloe Vera, Boszorkány mogyoró kivonat, (Az erek falát erősítő/tonizáló hatás, növeli a visszerek ellenálló képességét, csökkenti a hajszálerek átvezetőképességét, gyulladáscsökkentő hatás, jó érösszehúzó) dióhéj kivonat, áfonya mag kivonat, hawai tengeri növény kivonat, tengeri hínár, C vitamin. 

3. Venetian Sunless Solution barnító oldat összetevői: DHA, Aloe Vera, Erythrulose, Caramel, Beta Glucan, (Répa) gyökér kivonat, Réz, Glicerin, vitamin komplex (A, C, E), Áfonya kivonat, Természetes enzimek (segítik a bőr újjáépítését, hidratálják a kiszáradt bőrt) Koffein. Az oldatban található mikro-kapszulák 24 órás hidratálást biztosítanak.

4. Black OUT barnító oldat összetevői: DHA, Aloe Vera, Erythrulose, vitamin koplex (A, C, E), Firmaderm (bőrfeszesítő), Szuperkoncentrátumú antioxidáns, Nátrium hialuronát (növeli a bőr nedvességtartalmát) Panthenol (B5 vit), citromsav. Extra sötét szín versenyekre, színpadra (testépítőknek, táncosoknak) 

2-4 órás hatóidejű oldat:

ONE Sunless Solution barnító oldat összetevői: DHA, Aloe Vera, Erythrulose, Áfonya mag kivonat, Arabmézgafa kivonat, Hyaluronsav, vitamin koplex(A, C, E) Réz, Koffein, Esszenciális olajok, Citomsav

1.    A kezelés előtti teendők!

A száraz, elhalt hámréteg eltávolítására, minden kezelés előtt, az erre a célra fejlesztett NORVELL BŐRRADÍROKAT használd, bőrtípusodtól függően. 

A helyszínen biztosítjuk számodra a tusolási lehetőséget és azt, hogy a kifejezetten UV mentes barnításhoz készült bőrradírral tudd előkészíteni a bőröd a barnításra! 

alt

A Norvell bőrradír helyreállítja bőröd pH értékét, kíméletesen távolítja el az elhalt hámréteget és megfelelő hidratáltságot biztosít bőröd számára. Felkészíti a bőrt az oldat optimális felszívódására. Egyéb bőrradírokkal nem helyettesíthető termék. Az élénkítő, mikroszemcsés összetételű bőrradír napi használatra is kitűnően alkalmas. Gyengéden tisztítja és előkészíti bőröd a napozásra, vagy UV mentes kezelésre.  A hibátlan szín elérése érdekében kiegyenlíti a színtónust és a bőrstruktúrát. Gyengéden bánik a legérzékenyebb bőrrel is – kiváló arcápoló.

A bőr teljes, természetes megújulási ciklusa 28 naponként történik. Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg felső huszonöt százalékában fejti ki hatását, ezért javasolt a bőrradír használat minden kezelés előtt.  Az elhalt, száraz bőrsejtek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss, egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Amennyiben az UV mentes barnító oldat, száraz, hámló bőrre kerül, a fakulás során barnasága kevésbé természetes, egyenetlen színűvé válik, és az eredménye is kevesebb ideig lesz tartós.

STOP! A kezelés előtt ne használj testápolót, hidratáló krémet, parfümöt, sminket és dezodort. Gyantázás a kezelés előtt 48 órával javasolt!

 

2.   Így érkezz a kezelésre

VISELJ sötétebb színű, bő nyakú és bő ujjú pólót, laza ruhát amikor barnításra érkezel. A szűk farmer, ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja frissen elkészült barnaságod. (A kialakult barna szín 8-10 órával a kezelés után, már nem fogja meg a ruhádat és nem dörzsölődik le! Bármit viselhetsz!)

VÉDELEM:A helyszínen biztosítunk egy speciális védőkrémet, mellyel elkerülhető az extra száraz helyek (tenyér, kézfej, körmök, lábfej, sarok, térd, könyök) elszíneződése. 

3.    Mit tegyünk és ne tegyünk a kezelés után? 

A barnítás után 8-10 órán keresztül kerüld, hogy a bőröd vízzel érintkezzen, illetve kerüld az izzadást, mert ezzel megállíthatod a barnulási folyamatot, és bőröd foltossá válhat! Közvetlenül a barnítás után, ne menj uszodába, vagy spa jellegű tevékenységre! 

Az azonnali bőrszín megőrzése érdekében, a kezelést követően az első fürdésnél ne használj tusfürdőt, csak zuhanyozd le magadról a kozmetikai bronzosítót, ami azért került - az egyébként színtelen - barnító oldatba, hogy a technikus egyenletesebb munkát tudjon végezni és Te is lásd, milyen barna leszel, 8 óra múlva, amikor kialakul a színed.

Az első zuhanyzáskor ne lepődj meg! Az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosító rendeltetése szerint lemosódik, (ilyenkor nem a barnaságodat mosod le) alatta láthatóvá válik az UV mentes kezelés hatása, azaz a gyönyörű aranybarna bőr, ami oldattól függően kicsit világosabb, mint a fürdés előtt. Zuhanyozz addig, ameddig a víz tiszta,áttetsző nem lesz. Fürdés után a ProLong testápoló csodákat tesz!

Fontos! Néhányan elkövetik azt a hibát, hogy nem tusolnak le 8-10 óra múlva, azt remélve, hogy ettől barnábbak lesznek. Sajnos a le nem mosott kozmetikai bronzosító kiszáríthatja a bőrt amivel a tartósságot rövidíted. Ameddig nem mosod le, addig megfoghatja a ruhát, maszatolódik ha nedvesség éri.  Ezt követően teljes mértékben vízálló és nem fogja meg a ruhádat sem. 

4.  Tökéletes bronzbarna bőr és egyenletes színkopás a megfelelő ápolókkal!

alt

Tisztálkodás:

A kezelés utáni második zuhanyzáshoz, használd a NORVELL HIDRATÁLÓ TUSFÜRDŐ GÉLT.

Kerüld az egyéb, nem UV mentes barnításhoz készült tusfürdők, szappan vagy magas pH értékű készítmények használatát, mert ezek csíkossá tehetik és besárgíthatják, gyorsan koptatják az elért bőrszínt!

Bőrtisztító készítményeink hidratáló és bőrtápláló hatásúak, emellett megőrzik bőröd ideális pH szintjét. A megfelelő tisztálkodás mellett, bőröd egyenletesen fog kifakulni, és hosszantartó, természetes hatású színt kap.

Hosszantartó barna bőr alapja a hidratálás:

A kezelést követő napon, az első zuhanyzás után használd a PROLONG UTÓKEZELŐ TESTÁPOLÓT mely a bőr alsóbb rétegeiben, mélyen megköti a nedvességet, így sejtszinten védi meg a kiszáradástól. Bőröd egész nap ideálisan hidratált lesz, így színed üdévé és hosszantartóvá válik. A bőrfeszesítő koffein kiegyenlíti és kisimítja a bőrfelületet. Napi használatával a sugárzóan aranybarna szín elmélyíthető, illetve akár megőrizhető.

A NORVELL bőrápoló készítményei segítenek a kialakult szín, és a hidratált bőr megőrzésében, frissítő ragyogást nyújtanak bőröd számára. A PROLONG formulájának köszönhetően a szín fokozatosan, egyenletesen halványodik.

alt

Néhány tapasztalati tanács a tartósság és az egyenletes fakulás érdekében:

 

Az UV mentes barnítással elért szín érzékeny tusolás után, ezért javasoljuk, hogy ne dörzsöld törölközővel. A nedvességet óvatosan itasd fel bőrödről. (nyaralásra vagy wellness esetén ugyanez érvényes).

UV mentesen barnított bőrrel kerüld a szauna használatot! (mert így gyorsabban kopik a szín)

Várj a hajmosással és ne közvetlenül a kezelés után menj fodrászhoz, mert nem érheti víz a bőrödet 8-10 órán keresztül. Ahol végigfolyik a víz, ott nem barnul be a bőröd. Az első fürdés alkalmával 8-10 órával a barnítás után már megmoshatod a hajadat is, mert a színed elérte a végleges állapotát! 

Közvetlenül a barnítás után óvatosan moss kezet. (a kézfejedet ne érje víz csak a tenyeredet.)

Közvetlenül a barnítás után légy óvatos a fogmosással, hogy az arcodat a száj körül ne érje víz. (10 óra múlva már mindent a megszokott módon csinálhatsz)

A szín tartósságát és az egyenletes fakulást befolyásolja, hogy a kezelés napján milyen hidratáltsági állapotban volt a bőröd. A tökéletes eredmény érdekében a kifejezetten az UV mentes barnításra kifejlesztett ápoló termékeket használj!

Az egyenletes kopás érdekében a 7.-10. naptól újra használhatod a Norvell hidratáló testradírt és fürdés közben vagy után egy nedves frottír mosdókesztyűvel dörzsöld egyenletesre a színed! (mell közötti terület, könyökhajlat, térdhajlat, lábfej) Ezt követően a Pro-Long testápoló  és/vagy a NORVELL Body Butter-t használj, mely tökéletes hidratáltságot biztosít.

Amikor kb.14 nap eltelt a barnítás után, néhány helyen úgy látod, hogy nem egyenletes a színed, (itt már az elhalt hámsejtet látod, ami helyett új képződik, vagy a melltartó, farmer kidörzsölte) kicsit jobban áztasd ki a bőröd és fürdés közben vagy után, egyszerűen egy nedves frottír mosdókesztyűvel vagy luffa szivaccsal dörzsöld egyenletesre, majd használd a Norvell Body Butter testápolót, mely biztosítja bőröd hidratáltságát! A következő naptól kérj időpontot UV mentes barnításra és tündökölj csokibarnán egész évben!  :)

Ha nagyon száraz a bőröd a barnítás kevésbé tartós (azaz akár 1 hét múlva lekopik). Ilyenkor a barnítás előtti napokban érdemes a hidratáltságát rendbe tenni. Erre kitünő termék a NORVELL Coral Sea Scrub (sós tengeri bőrradír) melynek használata javasolt a kezelés előtt 24-48 órával, Prémium készítmény tengeri sókkal és egzotikus olajakkal, bőröd felső, elhalt hámrétegének eltávolítására, valamint a mélyrétegű hidratálás érdekében. Kitűnően helyreállítja a száraz bőrfelületet, puhává teszi a bőröd. A benne lévő 7 féle értékes olaj felszívódását követően másnap, a barnító oldat egyenletes, mélyebb rétegű felszívódását teszi lehetővé.

Mikor történjen a barnítás?

A legideálisabb a nap végén (esti órákban) barnítani, amikor már csak az alvás következik otthon és nem végzünk olyan tevékenységet, amitől vizes lehet, dörzsölődhet vagy izzadhat a bőrünk.

Speciális barnítás: Fitness versenyzők, Testépítők, táncosok, színpadi szerepléshez a Black Out oldatot használjuk egymást követő két nap. (pld szombati versenyre: csütörtökön + pénteken barnítunk.)

alt

Esküvő előtt: két nappal végezzük a barnítást, mert így már biztosan nem fogja be a ruhát!

alt

Fotózás, buli, egyéb általános alkalmak során, egy nappal az esemény előtt barnítunk!

alt

 

Szeretettel várunk minden Kedves vendéget!            Érdemes időben lefoglalni az időpontod!  Tel: +36 20/299-1669 

Rólunk

speedline
 fitness studio

Küldetésünk, hogy egészségesebb életmódra tanítsuk az embereket, hogy elérhetővé tegyük a hatékony testmozgást azok számára is, akik eddig elfoglaltaságuk, életmódjuk vagy egészségi állapotuk miatt, ezt nem tehették meg. Eltökélt célunk, hogy kihozzuk mindenkiből a topformáját, a magabiztos, versenyképes fellépés érdekében.

Feszes test, lapos has, gyönyörű tartás, kicsattanó erőnlét és vitalitás. Évek helyett néhány hónap, órák helyett heti 2x20 perc.

 

facebook

Szerinted hasznos a SpeedFitness?

Partnereink

Oldalainkat 2 vendég böngészi